Pandemia-aika sysäsi meidät kaikki viettämään yhä enemmän aikaa kotona. Työt tehdään kotoa käsin, ja harrastuksetkin ovat siirtyneet monilta osin verkkoon.
 
Tässä muuttuneessa maailman tilanteessa haluan tarjota pianonsoittajille toimivia vaihtoehtoja pianon soittamiseen erilaisissa muodoissa ja elämäntilanteissa. Tästä syystä lisäsin Musiikkituotanto Keysin tuotevalikoimaan verkkokurssit, jotka toimivat nettipianokouluna.

Musiikkituotanto Keysin verkkokurssit ovat videopohjaisia kursseja, joiden avulla on helppo opiskella itsenäisesti pianonsoittoa netissä kotoa käsin silloin, kun sinulle sopii. Videot ovat erittäin havainnollisia ja selkeitä. Olen pyrkinyt toteuttamaan ne niin, että voisit melkein tuntea olevasi livenä pianotunnilla kanssani.

Kursseilla on tietty etenemissuositus, mutta voit toki vapaasti surffailla kurssin sisällä ja suorittaa osioita haluamassasi järjestyksessä.

Voit myös palata aikaisemmin käytyihin osioihin niin monta kertaa kuin haluat. Kurssimateriaalit jäävät pysyvästi sinulle.

Musiikkituotanto Keysin verkkokurssit sopivat hyvin niille, jotka haluavat aloittaa pianonsoiton opettelun aikuisena. Ne toimivat ikään kuin pianotunteina netissä.
 
Haluan tukea ja auttaa sinua pianonsoiton opiskelun tiellä. Toiveeni on, että opit soittamaan pianoa ja saat pysyvää pääomaa, iloa ja elämyksiä Musiikkituotanto Keysin verkkokursseista!

Miten opin soittamaan pianoa 1 -verkkokurssi

Musiikkituotanto Keysin ensimmäinen verkkokurssi julkaistiin syksyllä 2021. Miten opin soittamaan pianoa 1-verkkokurssi on tarkoitettu aloittelijoille eli sinulle, jolla ei ole aikaisempaa pianonsoittotaustaa, mutta joka kuitenkin haluaisit soittaa pianoa.
 
Kurssilla lähestytään pianon soittamista kolmella eri tavalla: korvakuulolla soittaen, nuoteista soittaen ja sointumerkeistä soittaen. Korvakuulolla soittamisesta lähdetään liikkeelle, koska se on helpoin lähestymistapa pianon soittoon; sen kautta päästään heti kiinni oikealta kuulostavaan musiikkiin.
 
Sen jälkeen tutustutaan nuotinluvun alkeisiin. Nuotinluvun kautta saat pysyvää pääomaa musiikillisen lukutaidon kautta.
 
Viimeiseksi kurssilla käydään läpi sointumerkeistä soittamisen alkeet. Soinnuista voi soittaa usealla eri tavalla; tällä kurssilla käydään läpi vain yksi tapa.

Asiakkaiden palautteita verkkokursseista:

”En itse ole mikään videoiden pohjalta opiskelija vaan kaipaan yleensä aina ainakin alkuun ”oikean ihmisen opetusta”. Tiina Mattila pystyy kuitenkin luomaan kontaktin myös verkon välityksellä. Kurssi on niin yksityiskohtainen – tarttumatta kuitenkaan lillukanvarsiin – että tunsin koko ajan olevani hyvissä käsissä ja ammattilaisen ohjauksessa ja löysin kaikkiin kysymyksiini helposti vastaukset. Tiina kiinnittää opetuksessaan huomiota etenemisen kannalta oikeisiin asioihin, muttei tapa aloittelevan soittajan innostusta liian teoreettisella lähestymisellä. Haasteellisuus oli aloittelijalle juuri sopivalla tasolla ja lähestymistavat soittamiseen monipuoliset.

– Heidi, 56-v


”Kurssi on selkeä, ohjeet ovat selkeät ja helpot. Olet rauhallinen opettaja, ja siksi pystyn itsekin etenemään rauhallisesti. Tulee hyvä fiilis, kun katsoo sinua! Lapsikin tykkää, kun olet niin iloinen.” 

– Katja, 40-v

”Pidän paljon eri osioista. Niissä edetään rauhallisesti ja hyvällä opastuksella. Tykkään dvd opetuksesta. Ohjeet on selkeitä ja tarpeeksi yksinkertaisia tällaiselle pystymetsästä tulleelle aloittelijalle. Olen jo saanut monta oivallusta nuottien maailmasta.”

– Eija, 66-v

Opi soittamaan tunnetuimmat joululaulut verkossa! -kurssi

Musiikkituotanto Keysin toinen verkkokurssi liittyy jouluun.  Opi soittamaan tunnetuimmat joululaulut verkossa!kurssi julkaistiin loppuvuodesta 2021. Opit soittamaan tällä kurssilla 4 tunnettua ja kaunista joululaulua pianolla.
 
Jokaisesta laulusta esitellään 4 erilaista tapaa pianonsoittotapaa. Soittotapojen vaikeustaso etenee helposta vaikeaan video videolta. Opit siis soittamaan pianolla saman laulun sekä helpolla että muutamalla vaikeammalla tavalla.
 
Tällä edullisella kurssilla sinulla on mahdollisuus oppia säestämään pianolla tuttuja ja helppoja joululauluja. Saat näiden laulujen soittamisesta iloa itsellesi ja muille!

Mamma Mia – Abban laulujen verkkokurssi!

Tällä kurssilla opit soittamaan pianolla Abban iki-ihanat kappaleet
Mamma Mia, I Have a Dream, Hasta Mañana ja Gimme! Gimme! Gimme!

Jos koskaan olet halunnut soittaa Abbaa, niin tämän kurssin avulla pääset siihen intohimoon kiinni.

Jokainen laulu opetellaan soittamaan 2 erilaisella tavalla. Soittotapojen ja laulujen vaikeustaso etenee helposta vaikeaan video videolta. Opit siis soittamaan pianolla saman laulun sekä helpolla että vähän vaikeammalla tavalla.

Kurssilla opitut asiat ja soittotavat ovat sovellettavissa mihin tahansa muuhunkin sointumerkeistä soitettavaan lauluun. Saat siis pysyvää pääomaa tämän kurssin kautta!

Ed Sheeranin 4 hittibiisiä pianolla

Verkkokurssilla opit soittamaan Sheeranin seraavat kappaleet pianolla: Perfect, Photograph, Shape of you ja Bad habits.

Kurssi sopii sekä vähän aikaa pianoa soittaneelle, mutta myös hieman kokeneemmalle soittajalle.

Kurssilla käydään video-opetuksen avulla läpi kaksi erilaista tapaa Sherranin laulujen soiton opetteluun:

1) nuoteista soitto
2) sointumerkeistä soitto 

Soittotapojen ja laulujen vaikeustaso etenee helposta vaikeaan video videolta.