UKK (Usein kysytyt kysymykset)
Kiinnostaako pianonsoiton aloittaminen? Täältä löydät vastauksia pianonsoittoon liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin.
Soitetaan aluksi yhdellä kädellä helppoja kappaleita, soitetaan korvakuulolla ja opetellaan pianon koskettimisto ja nuottiaakkoset.
Se on mukava harrastus, joka on palkitsevaa, iloa ja mielihyvää tuottavaa. Pianonsoitto aktivoi aivoja ja lievittää stressiä. Soittaminen kehittää älykkyyttä, keskittymiskykyä ja motoriikkaa, ja piano on soittimena monipuolinen; se taipuu kaikkiin musiikin tyylilajeihin.
Katso myös videot!
Koska se on vaan niin kivaa! Se antaa lisäsisältöä elämään, tuottaa onnistumisen iloa ja uuden oppimisen elämyksiä, sekä herättää tunteita ainutlaatuisella tavalla. Pianonsoitto tarjoaa myös väylän itseilmaisulle.
Milloin ja minkä ikäisenä vaan! Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa soittoharrastus.
Katso myös video!
Kyllä, vaikka eläkeikäisenä. Ikä ei ole este. Pianonsoitto on vastapainoa työlle, pitää aivot vireinä ja ehkäisee dementoitumista. Kannattaa toteuttaa omat haaveet ja unelmat! Katso myös video!
Ei, jos haluaa tosissaan oppia soittamaan. Soiton opiskelu on harjoittelua, joka on parhaimmillaan antoisaa, kiinnostavaa ja hauskaa. Motivaatio ja oma innostus ratkaisee.
Toistamalla ja kertaamalla samoja asioita uudelleen ja uudelleen. Toistot tuovat tuloksen!
Katso myös video!
Ei kannata soittaa liian vaikeita kappaleita eikä painottaa liikaa nuoteista soittamista. Korvakuulolla soittamista sopivassa suhteessa nuotinluvun kanssa!
Helpot kappaleet, joissa on max viisi säveltä. Lastenlauluista, kansanlauluista kannattaa aloittaa.
Aaronin pianokoulusta löytyy myös hyviä aloituskappaleita. Katso myös video!
Ensin opetellaan ulkoa nuottiaakkoset (c, d, e, f, g, a, h) ja niiden paikat viivastolla. Muita nuotteja verrataan sitten niihin.
Katso myös video aiheesta!
Se avaa oven musiikin maailmaan. Videolla kerrotaan lisää!
Hyvä ryhti, selkä suora, kädet rennosti ja sormet pyöreinä koskettimilla.
Katso myös video!
Sointu muodostuu kolmesta yhtaikaa soivasta sävelestä. Jokaisessa soinnussa on omat sävelet, jotka täytyy ensin oppia.
Katso myös video!
Oikea käsi soittaa sointuja, vasen soinnun perussäveltä. Melodiaa ei tarvitse välttämättä soittaa lainkaan.
Katso myös video!
Tärkeintä on harjoittelun säännöllisyys ja pitkäjännitteisyys. Parhaan edistymisen saat, jos harjoittelet joka päivä vaikka 10-20 min.
Katso videolta tarkemmat ohjeet!
Sinnikkyys, ahkeruus ja oma innostus ovat tärkeimpiä asioita. Soittamaan oppii soittamalla. Korvakuulolta voi tapailla tuttuja melodioita matkien jostain mediasta kuultua tai nähtyä.