Pianonsoiton opiskelu on pitkäjänteistä taidon hankkimiseen liittyvää säännöllistä toimintaa. Taito saavutetaan lukuisilla toistoilla, jotka muovaavat lihasratoja, ajattelua, ymmärrystä ja havainnointia. Mitä useimmin esim. viikon aikana samoja asioita soitetaan ja toistetaan, sitä nopeammin taito kehittyy, kasvaa ja vahvistuu.
Pianonsoiton opettelussa on oleellista edetä yksi asia kerrallaan (Helposta vaikeaan -menetelmä). Tehdään yksi asia helpoksi ja sujuvaksi ensin, ja lisätään sen jälkeen seuraava uusi asia, johon paneudutaan. Tällöin opiskelu on systemaattista ja dynaamista: opiskelussa säilyy turvallisuuden ja eteenpäin menon tunne.
Pianonsoittoa voi opiskella itsenäisesti tai opettajan johdolla. Molemmat tavat vievät sinua eteenpäin; itsenäinen opiskelu kuitenkin vähän hitaammin. Itsekseen opiskellessa joudut yrityksen ja erehdyksen kautta löytämään vastaukset, mikä vie enemmän aikaa. Omaehtoinen opiskelu voi avata toisaalta sellaisia maailmoja, joita pianotunneilla ei ehkä löytyisi. Toisaalta kehityksesi voi jäädä jumiin vaikeisiin kohtiin tai soittosi voi olla epätyydyttävää tai yksipuolista.
Pianonsoiton opiskelu sopii siis sekä lapsille että aikuisille. Jopa 4-vuotiaat lapset voivat aloittaa pianotunnit, jos heillä itsellään on halua ja kykyä keskittyä soittamiseen. Saman periaatteen mukaan 70-vuotiaatkin voivat aloittaa pianonsoiton.
Käyn läpi pianonsoiton alkeita kaikkien soitto-oppilaiden kanssa kunkin piano-oppilaan lähtökohdista käsin. Pitemmällä olevien kanssa soitetaan vaikeampia kappaleita sekä nuoteista että sointumerkeistä.